Пълнозърнест БИО хляб с лимец Meleto

Марка на продукта


Коментар Назад

Пълнозърнест БИО хляб с лимец Meleto

Цена: 3.65 лв.
Добави в количката
Meleto е малка семейна фирма, която е създадена преди няколко години, първоначално създателите и са водени от идеята да предложат на пазара уникални прясно изцедени сокове, но впоследствие развиват идеята си и започват производство на различни сладкиши и ръчно направен хляб от био семена. Хлябът Мелето е с изцяло натурални съставки и е полезен за цялото семейство. 
Хлябът заема специално място в живота на хората. Неповторимото вълшебство, което неговият аромат носи сплотява семейството и го превръща в онази специална съставка, която ражда магията и очарованието на идния ден.
От най-дълбока древност хлябът заема важно място на трапезата на всички народи. Приготвянето му изисква много усилие, но резултата винаги е вълшебен, а най-важната съставка е любовта към семейството, която приготвящия влага във всеки залък.
Основно хлябът може да се раздели на два вида с и без квас, а приготвянето му изисква умение и опит, хубав квас и добро брашно. Той олицетворява душата, а неговото качество се определя от това на кваса, който е използван. Има няколко начина за приготвяне на квас - най-старият от тях е със заместването на вода и брашно до гъста каша, тази смес се оставя да престои известно време
Хлябът е синонимичен на душата, на живота, а неговото качество се определя от кваса.В традицията квас се получава по няколко начина. Най-старият е със замесването на брашно и вода до гъста каша, която се оставя да престои за ден или два. Качеството на кваса да набъбва, да увеличава обема си определя ролята му в обичайно-обредната система, а неговата символика допълнително се подсилва и от украсата върху хляба. Квасът е символ на благополучие.

Био хляб от брашно от лимец Мелето
Хлябовете Мелето се изработват ръчно от висококачествени био продукти, а в месенето им се влага много любов и майсторлък. Именно това ги превръща в уникален за нашия пазар продукт с ненадминати вкусови качества, плътна структура и неповторим аромат.
Близки до природата хлябовете Meleto са здравословни, хранителни и с много добри вкусови качества. Брашната, от които се произвежда той се мелят на специални каменни мелници, непосредствено преди приготвянето на хляба. По този начин се запазват хранителните качества на зърнените храни и полезните за организма вещества.
Лимецът е една от най-старите храни на човечеството. Той е житно растение и в последно време, интересът към него се възражда, в стремежа на хората да се хранят здравословно и природосъобразно.
Пшеницата лимец може да бъде отнесена както към дивите видове пшеница, така и към домашните форма. Култивираната форма се различава от дивата по това, че , семената са по-големи и класовете остават цели при съзряването.
Лимецът е една от най-рано култивираните форми пшеница. Зърна див лимец са открити в разкопки, датиращи от епипалеолита в регион на  Близкия изток, известен като Плодородния полумесец. Смята се, че за пръв път лимецът е култивиран около 7500 г. пр. Хр. В по - късни времена - през Бронзовата епоха, отглеждането му постепенно е намаляло за сметка на други култури, за да сведе до днешното му състояние на полузабравено растение, почти без стопанско значение, отглеждано като регионален вид в Мароко, Турция, страните от бивша Югославия и някои планински райони на Франция. Доскоро по тези места той се е използвал производство на булгур и като фураж за селскостопанските животни.

Съдържание:
Пълнозърнесто брашно, прясно смляно на каменна мелница от БИО лимец, суроватка, слънчогледово, тиквено и ленено семе, сусам, морска сол и квас.

Съхранение:
На сухо, хладно и проветриво място.

Цената е за 400 гр. продукт. 

Подобни продукти

Био ароматизатори


Био масажни олиа


Био за Дома


Зърнени